Kirje Rakkaalle vanhimmalle tyttärelleni

Tätä kirjoitusta olen pyöritellyt päässäni koko päivän. On helppoa kirjoittaa ulos tajunnanvirtaa lukijoille, joita ei tiedä, mutta sanansa on vaikeampi järjestellä rakkaalle ihmiselle..

Tänään on se päivä, jolloin voimme onnitella sinua Rakas Emilia. Yhdeksän vuotta sitten tulit elämäämme aurinkoisena sunnuntai aamuna. Vaikka alkusi oli hankala ja jouduit hakemaan voimia teho-osaston kautta, näytit meille heti kuinka vahva ja sisukas olet.  Olit aurinkoinen ja sitä olet edelleen. Sinun iloisuutesi ja positiivisuutesi haluaisin sinulta oppia.

Ei ole helppoa olla keskimmäinen lapsi vahvojen veljien keskellä. Silti olet pitänyt paikkasi ja näyttänyt veljillesi oman tahtosi. Toisaalta olet myös joutunut luopumaan paljosta sekä joutunut jakamaan huomiomme muiden kanssa. Se on varmasti kasvattanut sinua itsenäisyyteen ja päättäväisyyteen. Sinä olet rohkea persoona, joka pääsee pitkälle.

Sinun vahvuuksiasi on iloisuutesi lisäksi energisyys. Et ole paikallasi juuri koskaan ja se kyllä myös välillä hieman ärsyttää meitä vanhempia. Olet myös sosiaalinen ja rajojen laajennettua kotipihaa kauemmaksi, et ole koskaan ollut yksin. Sinulla on taito löytää kavereita kaikkialta, puistoista ja jopa jäähallilta.

Olet myös todella itsenäinen eikä sinun läksyistä ja muista juurikaan tarvitse huolehtia. Tosin myös välillä melkoinen huithapeli ja niitä takkeja sun muita vaatteita on koululta saatu pussi tolkulla kerätä. Kuitenkin ne aina löytyvät ja olet kaiken kotiin tuonut, silloin kun on sanottu. Olet myös perheessämme se, jolle voi antaa vastuuta niin kotitöissä kun muissakin asioissa. Oletkin äidille erittäin suuri apu kotona ja siitä suuri KIITOS.

Sinulla on myös suuri sydän ja hieno taito ratkoa vaikeuksia. Pitänee kertoa se, kun sinua jonkin aikaa sitten kiusattiin, sinä ratkaisit tilanteen kutsumalla kiusaajan meille käymään. Olet myös sisukas, etkä helposti anna periksi missään tilanteessa. Sillä sisulla, joka sinulle syntymässä annettiin pääset pitkälle!

Sitä kaikkea rakkautta, jota ei kaikki aamudraamat ja riidat voi vähentää, on mahdotonta sanoiksi kirjoittaa. Rakastamme sinua aina.  Siksi toivotankin lopussa sinulle HYVÄÄ 9-VUOTIS SYNTYMÄPÄIVÄÄ ja paljon haleja koko perheeltä.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lapsiluku, milloin se on täynnä?

Päivä jota en koskaan uskaltanut toivoa eläväni..

Millainen äiti halusin olla ja Millainen minusta tuli..