Milloin on aika vaihtaa maisemaa??

Eilen tulimme reissusta kotiin. Kotiin, jonka yhdessä olemme remontoineet vuosien saatossa mieleiseksi. Kotiin, johonka ihastuimme ensisilmäyksellä ja jo kotimatkalla näytöstä palasimme tekemään tarjouksen. Kotiin, johon liittyy paljon muistoja. Kotiin, johon kaksi nuorista lasta on kannettu synytysosastolta. Kotiin, josta en ollut valmis vielä jonkin aikaa sitten luopumaan.

Kun eilen kotiuduimme, vastassa oleva talo ei jostain syystä tuntunut kodilta. Ensimmäisen kerran viime keväänä alkoi tuntua, ettei jaksa panostaa kodin laittamiseen enää. Koko kesänä ei pihan laittaminen ole kiinnostanut ollenkaan ja nyt se rehottaakin kaikkine rikkaruohoineen ja kuolleine kukkineen naapurien ilona. Kaikkialla sisällä ja ulkona vallitsee kauhea kaaos, jonka taltuttamista en osaa aloittaa. Ja eilen kotiin tultuamme vastassa oli olohuoneen valloittaneet muurahaiset sekä pihalla kokonaan kaatunut omenapuu omeinoineen..Epätoivo iski vasten kasvoja. Oliko nämä merkkejä siitä, että nyt olis aika vaihtaa maisemaa???

Mistä sen tietää, tuleeko onnellisemmaksi kotia vaihtamalla? Löytyykö se kodin tunne uudesta kodista vai tuleeko se sittenkin minusta itsestäni? Vallitseeko sittenkin sisälläni kaaos, joka heijastuu kaikkeen ympärilläni? Olenko siis minä se, joka ei mielessään osaa kotiutua ja joka ei saa päätään kodikkaaksi..?? Näitä kysymyksiä voinkin siis jäädä miettimään samalla, kun koitan aloittaa kaaoksen purkamista jostain täällä kodissa. Ehkä kaipaan nyt vain jotakin uutta tähän elämän tilanteeseen, kun vaan keksisin mitä se olisi..

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lapsiluku, milloin se on täynnä?

Minä olen..

Millainen äiti halusin olla ja Millainen minusta tuli..