Jokainen lapsi ansaitsee oman julkaisun osa 3

Ei montaa vuotta vierähtänyt kun perheemme koko kasvoi taas vuonna 2010, ihanalla pienellä yllätyksellä, omalla pienellä peikko pojallamme, EINARILLA. Synnytys oli erilainen ja päätyi hätäsektioon, jonka vuoksi en päässyt heti näkemään pikkuista. Kun heräsin ja olin lähdössä katsomaan lasta teholle, mieheni aloitti varovasti: "Lupaathan ettet säikähdä kun näät vauvan". Totta kai suuri hätä iski heti, kunnes mieheni jatkoi: " Hänellä on paksu musta tukka." Ja olihan se, paksu ja tumma tukka, minun omalla peikkopojalla.

Vauva-aika oli aikamoista pyöritystä, jonka keskellä Einari vain tyytyväisesti katseli. Hän oli ihana rauhallinen hymypoika, jota hän on vieläkin. Einari on nyt aloittamassa koulutiensä, johon valitettavasti alkuun liittyy hieman rajoituksia epilepsia myötä(Näihin palaan myöhemmin omassa kirjoituksessa). Hän on kuitenkin erittäin innolla lähdössä kouluun. Einari on vahvatahtoinen kuten sisaruksensakin, mutta myös erittäin kohtelias (tätä monet aikuiset aina ihmettelevätkin). Hän osaa sanoa juuri ne sanat, jotka äiti huonoinakin päivinä haluaa kuulla.

Einari ei ole yhtä kiinnostunut liikunnasta kuin sisaruksensa, mutta innostui viime talvena jääkiekosta ja käy kiekkokoulussa. Hän rakastaa tutkia erilaisia asioita, kuten luontoa ja eläimiä. Usein löydämmekin hänet pihalta tonkimasta jotakin tai tutkimassa ötököitä.

Tätä pientä miestä ei valitettavasti elämä ole päästänyt helpolla ja jos jonkinmoista vaivaa on ollut: korvien kanssa ongelmaa (putkitusta, kuulonalenemaa), silmien ongelmaa (mm. laiskasilmä), kehitysviivettä, keskittymispulmaa ja nyt uusimpana poissaoloepilepsia. Kaikesta vastoinkäymisistä huolimatta tätä pientä miestä ei ne ole nujertaneet vaan aina yhtä iloisesti ja reippaasti hän suhtautuu kaikkiin lääkärikäynteihin yms. Ja se positiivinen asenne, sen kun voisin häneltä oppia.

"Sinä päivänä kun Luoja teki sinut
Hän ei muuta tehnytkään Heräs aikaisin, otti kynän käteen Rupes siinä piirtämään Päivä kului, mutt hetkenkään lepoo Piirtäjä ei kaivannut Aivan niin kuin olis hurmoksessa ollut Mestari valmisti sut Se kuva oli kaunis Oi, ihme suorastaan Muodon jumalaisen sait Kuvan viereen hän merkkas ettei suhun Päde kuolevaisten lait Niille jotka yhä epäilevät Luojaa Sanon vastaukseksi vain Että jos ne edes kerran näkis sinut Kaikki rupeis uskomaan"
(Anna Puu, mestaripiirros)

Kommentit

  1. Minulla on myös epilepsia ja keskittymisvaikeuksia. Nyt asiat kuitenkin paremmin kuin ennen. Jään lukemaan tätä blogia.

    elamahiljaisuudessa.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääpä mennä tutustumaan blogiisi. Minulle tämä blogimaailma on ihan uutta.

      Poista
  2. Minulla on myös epilepsia ja keskittymisvaikeuksia. Nyt asiat kuitenkin paremmin kuin ennen. Jään lukemaan tätä blogia.

    elamahiljaisuudessa.blogspot.fi

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lapsiluku, milloin se on täynnä?

Minä olen..

Millainen äiti halusin olla ja Millainen minusta tuli..