Jokainen lapsi ansaitsee oman julkaisun osa 1

Mietin koska lapset ovat minun elämässä tärkeintä, niin he varmasti tulevat olemaan esillä tämän blogin elämässä. Monet asiat ja omat ajatukseni koskettavat lapsia/ heihin liittyviä asioita ja siksi teille lukijoille on reilumpaa, että olen heidät esitellyt. Koska jokainen heistä on oma persoonansa, haluan omistaa jokaiselle oman kokonaisen julkaisun.

Olen ollut äiti kohta 11-vuotta, sillä esikoisemme pieni, mutta sitäkin sisukkaampi poikamme syntyi vuonna 2006 itsenäisyyspäivän jälkeisenä aamuyönä. Ja itsepäinen hänestä tulikin ja on edelleen. Tämä meidän pieni herra, jota tässä blogissa tulen kutsumaan EEMELIKSI, on kasvattanut meitä enemmän kuin me häntä. Hän on vuosi vuodelta tuonut eteemme uusia haasteita ja asioita joihin me olemme olleet täysin epävalmiita, mutta joiden ansioista olemme kasvaneet vahvemmiksi vanhemmiksi.

Ja niin on aika juossut (kuten poikakin) siihen pisteeseen, että tämä herra on lähdössä viidennelle luokalle ja kovasti itsenäistyy monissa asioissa. Eemeliä voisi luonnehtia määrätietoiseksi, rohkeaksi välillä jopa oman tiensä kulkijaksi. Hän on kuitenkin myös rohkea, sosiaalinen ja erittäin liikunnallinen. Eemelin intohimo on kaikki missä saa liikkua ja hänen rakkain harrastuksensa (samalla myös meidän vanhempien) jääkiekko.

Eemeli on myös omalla tavallaan erityinen, erityislapsi. Hänellä todettiin ADHD 5-vuotiaana ja se tuo omat haasteensa arkeen, kouluun sekä meidän kaikkien elämään. (Mutta koska en halua ajatella, että ADHD määrittää poikaani täysin palaan tähän asiana myöhemmissä kirjoituksissa enkä käytä tätä kirjoitusta sen avaamiseen tarkemmin.)

Jokatapauksessa tämä rakas lapseni jaksaa hämmästyttää minua aina uudestaan valtavalla määrätietoisuudella, viisaudella sekä periksiantamattomuudella. Ja koska olemme luonteeltamme molemmat hyvin voimakastahtoisia ja sytymme äkkiä nollasta sataan, ei yhteentörmäyksiltä voi väistyä. Tämä viisas poikani välillä toteaakin, että äiti voisit joskus olla vähemmän äkkipikainen..;)

"Vaikeinta on itsensä voittaa
Mut loppuun asti sitkeät koittaa Ja vaik ei tuu aploodei Mikään himmentämään pysty sun tahtoo ei Muiden on sun kenkiin mahdoton tulla Tahtomattaskin maailma on sulla Sun pitää vaan viedä se maaliin Sä tiedät sen saaliin Ja saat vielä sen haaviin

Heittäydy täysii Mitä ikinä teetkin Ja elä nyt missä ikinä meetkin Silmissä kipinän hetki Heittäydy täysii Siihen mikä on tärkee Ja tee sitä missä sulle on järkee Silmissä kipinän hetki Tee mitä se vaatii Vaik et pääsis ees maalii Se on se fiilis mitä etsit"

(Robin feat Elastinen, Kipinän hetki)


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lapsiluku, milloin se on täynnä?

Minä olen..

Millainen äiti halusin olla ja Millainen minusta tuli..