Jokainen lapsi ansaitsee oman julkaisun osa 2

Kerkesin vasta hetken opetalla elämää äitinä esikoisen kanssa, kun perheemme kasvoi pienellä tytön tylleröllä. Neitimme jota tässä blogissa tulen kutsumaan nimellä, EMILIA, syntyi eräänä kauniina elokuisena sunnuntai aamuna vaikean synnytyksen jälkeen. Muistan kuinka kätilö sanoi, että sunnuntain lapsista tulee kauniita ja sitä hän onkin. Hetken jouduimme pelkäämään menettävämme hänet, mutta sitkeästi hän taisteli takaisin meidän onneksemme.

Emilia oli vauvana rauhallinen ja erilainen, ei niin vaativa kuin veljensä. Isommaksi kasvettua meille kuitenkin selvisi kuinka vahvatahtoinen ja päättäväinen neiti on kyseessä. Hän on myös erittäin omatoiminen ja itsenäinen eikä juurikaan apuja kysele, josta välillä tunnenkin omantunnon pistoksen. Keskimmäisen rooli ei aina ole helppo ja huomiota joutuu jakamaan pienestä lähtien. (Tästäkin aiheesta lisää myöhemmissä julkaisuissa)

Emilia on nyt siis jo kolmasluokkalainen ja erittäin reipas sellainen. Omat haasteensa neidillä on ilmennyt koulussa keskittymisessa, josta lisää syksymmällä.. Emilia on erittäin sosiaalinen ja viilettää jatkuvasti kavereiden kanssa ympäriinsä. Hän on iloinen, seurallinen ja puhelias eikä ujostele turhia. Hän on myös musikaalinen ja liikunnallinen. Hänen harrastuksiaan tällä hetkellä on tanssi, taitoluistelu sekä uusimpana yleisurheilu, josta pitää kovasti. Hän myös nauttii musiikin kuuntelusta sekä piirtämisestä.

Tämä neiti onkin kasvattanut äidin pinnaa ihan kunnolla omalla hurmaavalla (välillä ei niinkään) huolettomuudellaan (lue myös tavarat aina levällään) sekä vauhdikkuudellaan. Joku opettajistaan vertasikin neitiä joskus iloiseen oravaan, joka hypähtelee paikasta toiseen koko ajan..:)

"Sade tuli tulvana yli pysäkin
Sinä olet ihme, suuri sittenkin Sinulla on ilma ja kyky hengittää Olkapäällä kyyhkynen Vaikket sitä nää. Kertosäe: Sinussa on valo, sinussa on yö Sinulla on sitkeä sydän joka lyö Väsymättä kipinöitä tuuleen Valaisemaan tietä pimeää."
(Juha Tapio, Sitkeä Sydän)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lapsiluku, milloin se on täynnä?

Minä olen..

Millainen äiti halusin olla ja Millainen minusta tuli..