Kesäloma- Kamalan ihanaa vai toistepäin?


Enää muutama päivä ja sitten lapset pääsevät kesälaitumelle. Aurinkoa, rannalla makoilua, hyviä kirjoja ja rentoilua vai onko? Vai olisko se niin kuten eräässä biisissä sanotaan: " Mul on vaan yksi kesäloma, satanut siitä puolet ja tosi kiva, mullon sotkuinen grilli ja takapiha..jne"?

Kesäloman alkamista odottaa itsekin aina todella paljon. Mielessä luo mielikuvia ihanasta rennosta kesästä, jolloin voi lasten kanssa nukkua pitkään, lueskella ja viettää aikaa ulkona ilman mitään stressiä riitelyä, käydä puistoissa ja rannoilla sekä tehdä pieniä pyöräretkiä kaupunkiin. Mutta voin jo tässä vaiheessa todeta, että meillä tämä mielikuva ei tule koskaan vastaamaan todellisuutta. Todellisuus iskee silmille jo muutaman lomapäivän jälkeen: lapset tappelee KOKO AJAN tai jos ne ei tappele keskenään, ne kiukuttelee muuten, koko ajan on joku vailla tekemistä tai kavereita ja itsellä olisi töitä vaikka muille jakaa, kun kaikki kotityöt, ruuanlaitto ja siivottomuus iskee päälle arkea enemmän.

Miten sitten saada loma tuntumaan rentouttavalta lomalta? Siihen kaipaisinkin hyviä vinkkejä Itse olen koittanut olla luomatta suuria odotuksia tai tehdä suurempia suunnitelmia, sillä ne luovat entistä enemmän paineita loman suhteen. Lapset sairastaa ja säät ei suosi ainakaan niinä päivinä kun olet suunnitellut lähteväsi jonnekin. Onneksi tässä on vielä muutama päivä aikaa siivota, nauttia auringosta ja ehkäpä lukea yksi kirjakin ennen lasten loman alkamista..Ehkä sitä sitten taas jaksaa paremmin akut ladattuina koko kesän ja pääseehän sitä taas syksyllä huilimaan.

Ps. Ei meidän kesä nyt oikeesti niin paha ole miltä kuulostaa, vaan 70%..:)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Päivä jota en koskaan uskaltanut toivoa eläväni..

Lapsiluku, milloin se on täynnä?

Millainen äiti halusin olla ja Millainen minusta tuli..