Kotikoulua Koronan keskellä



Aikamoinen aika on vierähtänyt kirjoittamatta tänne mitään. Jotenkin ei vain ole ollut innostusta kirjoittaa eikä aina aikaakaan. Nyt kun olemme eläneet jo reilun kuukauden tätä poikkeustilaa koronan takia, ajattelin kirjoitella meidän kotikoulun kuulumisia.

Meillä lapset (3-lk, 5-lk ja 7.lk) ovat olleet keskenään kotona tämn kotiopetusksen ajan, sillä itse olemme olleet töissä. Nyt jäin itse 2 viikoksi kotiin auttelemaan lähinnä tuota meidän kolmosluokkalaista koulunkäynnistä. Isommat ovatkin hoitaneet koulunkäynnin hyvinkin itsenäisesti ja tarvinneet apua lähinnä tehtävien tarkistamisessa sekä koevalvonnassa, mutta nuorimmaisen opiskelut ilman aikuista on meinannut tahmoa. Olen sitten etäopettanut töistä käsin puhelimitse ja osan olemme ahertaneet iltaisin.



Miltä tämä opetus on sitten näin äidin silmistä tuntunut? No, onhan tässä saanut muuttua opettajasta rehtoriin ja monia uusia asioita on jouduttu yhdessä tekemään. Toisaalta en ole koskaan ollut näin hyvin perillä lasteni koulunkäynnistä emmekä varmaan koskaan tehneet yhdessä näin paljon asioita. Olemme rakentaneet coronapelin, hyönteishotellin ja monenlaista muuta rakennelmaa, joilla kotimme alkaa olla sisustettu. Olemme istuttaneet perunoita ja kasvatelleet pääsiäisruohoja (perunoihin täytyi etsiä apua googlesta- en ole viherpeukalo). Pihalle on noussut valtava puumaja (naapurit kiittänee) sekä erilaisia skeittiramppeja. Olemme ulkoilleet, retkeilleet ja olleet liikuntatunneilla. Olemme opetelleet erilaisia digipalveluja ja tutuiksi on tulleet teamsit, wilmat, skypet ja gridit. Ja välillä olisi tehnyt mieli antaa wilman laulaa:

- Tänään(kin) oppilas katsoi youtube videoita kesken tunnin
-Tänään(kin) oppilas pelasi kännykällä kesken tunnin
- Tänään(kin) oppilas ei palannut välitunnilta takaisin
-Tänään(kin) oppilas karkasi rampalle kesken oppitunnin
-Tänään(kin) oppilas kiroili (ehkä myös opettaja)
- Tänään(kin) oppilas puhui opettajalle rumasti
- Tänään(kin) oppialailla oli riitää ja toinen ärsytti toista ja toisinpäin
- Tänään(kin) oppilas heitti kirjat lattialle
- Tänään(kin) oppilas hermostui tehtäviin
Voisitteko keskustella näistä koulussa.
MUKAVIA OPISKELUHETKIÄ KAIKKIIN KOTEIHIN!



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lapsiluku, milloin se on täynnä?

Päivä jota en koskaan uskaltanut toivoa eläväni..

Millainen äiti halusin olla ja Millainen minusta tuli..