Laiva on lastattu lapsilla


Meidän perhe käy laivalla hyvin harvoin monesta syystä..Ensinnäkin itse kärsin laivassa herkästi pahoinvoinnista sekä laivamatkan jälkeisestä keinutuksesta. Toiseksi aikaisemmat laivamatkat ovat olleet melkoisiaqa ponnistuksia: kadonneita lapsia, väsyneitä itkupotku-raivareita sekä ärsyyntyneitä vanhempia.

Mites sitten tällä kertaa? Menomatkalla emme juuri päässeet laivaelämästä "nauttimaan", sillä laivan lähdettyä suuntasimme hyttiin nukkumaan ja aamulla heti herättyä lähdimme laivasta. Paluumatkalla meillä olikin sitten 11h aikaa viettää laivassa. Päiväristeilystä huolimatta otimme hytin, jossa voisimme levätä päivän aikana. Laivaan päästyämme suuntasimme heti aamupalalle, sillä emme ehtineet maissa syödä mitään. Aamupalalla saimme kaikki mahat täyteen ja lapsetkin söivät hyvin (nuorimmainenkin pelkkiä suklaamuroja).

Kun olimme saaneet tavarat hyttiin. lähdimme tutustumaan laivaan. Aloitimme kannellakäynnillä, joka olikin näin korkeanpaikan kammoiselle puistattavaa. Itsehän siis kauhulla katselin monen metsin päässä kaiteesta, kun lapset katselivat laivan kulkua kannen reunalta. Kannelta selvittyä suuntasimme tutkimaan laivaa kerros kerrokselta pysähtyen jokaiseen leikkipaikkaan ja pelihuoneeseen. tähän sitten menikin useampi tunti, lapset leikivät ja me päivystettiin leikkihuoneessa.

Lisäksi laivalla oli paljon erilaista ohjelmaa niin aikuisille kuin lapsille..Tosin me mentiin koko päivä lasten ohjelman mukaan: karkkibingoa, diskoa, nukketeatteria ja tietokilpailua. Joka aikuisen unelma, eikö totta?

Laivamatkan kohokohdat ovat tietysti ostokset ja buffet-ruokailu. Niitä meidänkin perhe,aikuiset ja lapset, odottivat innolla. Suuntasimme siis ostoksille, jokaisella mielessä mitä haluaa ostaa, toisin sanoen kuitenkin äidin ostokset taisivat unohtua lasten juostua kosmetiikka ja vaateosastojen läpi kohti karkki- ja leluhyllyä. Lopulta meillä olikin kotiinviemisiksi reppu täynnä karkkia ja onnelliset lapset. Ja se buffet, käytiin me sielläkin..Me aikuiset koitimme nopeasti saada mahdollisemman monipuolisesti syötyä, isommat lapset keskittyivät jälkiruokapöytään ja pienimmäinen söi vaan lautasellisen suklaajäätelöä ennen väsymyksen iskettyä. Loppuilta vietettiin hytissä makoillen, kun väsy alkoi painaa jo vähän jokaista.

Vaikka kirjoituksesta voisi rivien välistä lukea, meillä oli oikein mukava risteilyreissu. Ja koska itsekään en kärsinyt pahoinvoinnista, suuntaamme laivalle varmasti uudestaan ja aikaisemmin kuin useamman vuoden päästä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lapsiluku, milloin se on täynnä?

Päivä jota en koskaan uskaltanut toivoa eläväni..

Millainen äiti halusin olla ja Millainen minusta tuli..