Kun peikko pysyy piilossa, hyppii hiiret pöydillä

Nyt kun epilepsia on saatu lääkityksellä tasapainoon eli ns. vuosi sitten elämäämme saapunut peikko vaiennettu hiljaiseksi piiloon, alkaa esille nousta kaikkea muuta. Siitä liittyykö ne epilepsiaan tai onko epilepsialla syytä niiden syntymiseen voi vain arvailla.

Näitä hiiriä on nyt syksyn lopulla alkanut hyppimään pöydillämme. Suurimmat ongelmat migreenin helpottuessa ovat olleet oppimisvaikeudet, joita Einarilla meinaa olla joka osa-alueella. Koulussa erityisen vaikeaa on ollut lukemaan opettelu (ihan jo kirjainten tunnistaminen ja äänteiden muistaminen) sekä käden motoriikka, joka vaikeuttaa kirjainten ja numeroiden tekemistä. Välillä tuntuu, että vaikeuksia on myös matikassa. Onhan Einarilla ollut jo pienestä pitäen oppiminen selkeästi hitaampaa ja motorisia ongelmia on ollut, mutta väkisinkin itse alkaa miettiä, voiko kohtauksilla olla vaikutuksilla oppimiseen. Ovatko kohtaukset, joita myös uniaikaan oli paljon, voineet vaikuttaa aivoihin jotenkin ja aiheuttaa oppimisvaikeuksia??

Nämä oppimiseen liittyvät pulmat ovatkin seuraavat, joita alamme asiantuntijoiden kanssa ratkomaan. Mietimme, millä voisimme tukea oppimista ja olisiko nyt tarvetta jollekin terapiajaksolle? Välillä vaan tuntuu, että kun yhdestä "ongelmasta" selvitään, tulee heti vastaan uusi...Näiden asioiden kimppuun käydään ensi viikolla, kun kokoonnumme ensimmäiseen koulun ja hoitotahon palaveriin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Päivä jota en koskaan uskaltanut toivoa eläväni..

Lapsiluku, milloin se on täynnä?

Millainen äiti halusin olla ja Millainen minusta tuli..