Irti päästäminen tekee tilaa uudelle, miten sen osaisin?Mistä sen alkaisin?

Toisen viikon teemana on ollut irti päästäminen. Jokaisen elämästä löytyy varmasti asioita, joista koittaa pitää kiinni kynsin ja hampain, vaikka ne eivät ehkä enää palvele omaa elämää. Miten kuitenkaan tunnistaa nämä asiat ja miten osata luopua niistä?

Minusta tuntuu, että konkreettisesti tavaroista on välillä hyvinkin helppo luopua (vaikka aika hamsteri olenkin). Minulle tulee kausia, kuten nytkin että haluan ympäriltä turhaa tavaraa pois. Niimpä nytkin aloitin irti päästämisen keräämällä kirpparitavaroita kasaan. Ja heti oli jotenkin helpompi hengittää. Ehkä tavaroista luopuminen jollain tapaa puhdistaa myös sekavaa mieltäni. MUTTA huomattavasti hankalampaa onkin, kun pitäisi alkaa tehdä puhdistusta pään sisällä...

Itselläni on viime aikoina tuntunut, että on tullut monia asioita ja tunteita, jotka selvästi kuormittaa ja aiheuttaa pahaa mieltä. Näiden suhteen pitäisi sitten osata tehdä muutoksia ja päätöksiä ja ehkä myös radikaalisti luopua jostakin, että voisin olla onnellisempi. Toisaalta on helppoa päättää tehdä jonkun asian suhteen jotakin, mutta todellisuudessa muutos voi olla vaikeampaa pysyvästi. Ja jos ne kuormittavat asiat liittyvät toiseen ihmiseen, sen ulkoistaminen on mielestäni lähes mahdotonta.

Jos sitten mietin konkreettisesti tämän hetken kuormittavia asioita, joiden suhteen voisi tehdä jotakin, listasin seuraavia:
- Liiallinen asioiden kontrollointi
- Ylisuorittaminen
-Liika kiltteys ja ettei halua koskaan pahoittaa toisten mieltä

Toisin sanoen, minun pitää oppia luopumaan edellisistä ja kasvattaa tervettä itsekkyyttä, rohkeutta puhua suoraan sekä RELATA...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Päivä jota en koskaan uskaltanut toivoa eläväni..

Lapsiluku, milloin se on täynnä?

Millainen äiti halusin olla ja Millainen minusta tuli..