Kaksi yötä jouluun on..Onko täällä kilttejä lapsia? EI!

Joulu tulla huristaa nopeasti ja miten musta tuntuu, että kotona on valloillaan täysi kaaos, stressi ja pahamieli..

Muistatko kun lapsena jännitti joulupukki tulo ja se onkohan sitä oltu kilttejä..Miten minusta tuntuu ettei tänä päivänä sama tonttujen kurkkiminen ikkunoista enää merkitse mitään..Ei ainakaan meidän lapsille..Mitä lähemmäs joulu saapuu, sitä enemmän meidän lapset kiukuttelee ja tappelee..Se riitely ja toisen ärsyttäminen alkaa aamupalapöydässä ja päättyy vasta lasten nukahdettua. Ja nyt alkaa omat hermot olla jo ihan riekaleina..Sitten tulee huudettua lapsille ja tiuskittua kiukuspäissään ja tadaa joulufiilis on valmis, ainakin jouluvitutus!

Toinen asia on joulu stressi..Milloinkahan sitä oppis olemaan stressaamatta joulusta, siivotusta kodista jne.. Joka vuosi päätän, että tänä vuonna en stressaa ja koti saa olla sen näköinen kuin on, mutta... TänäKIN vuonna huomasin puunaavani kotia ja ärsyynnyn, kun lapset sotkevat perässä. Leipominen ja ruuanlaitto ovat asioita, joista nautin ja siksi tekisin mielellään vaikka mitä uusia kokeiluja ja monta sorttia erilaisia herkkuja ja ruokia..Mutta nautinnon on vienyt kiire ja se, ettei voi koskaan keskittyä rauhassa tekemiseen. Siltikin tänäKIN vuonna tein erilaisia nameja, pipareita ja torttuja.

Tämän kaiken puunaamisen ja hössötyksen keskellä kaikkein iroonisinta on, että olemme joulun oman perheen kesken. Ei siis vieraita, joita varten puunata tai laittaa, mutta miksi sitten edelleen stressaan... Ehkä se liittyy siihen joulun merkitykseen. Joulu on minulle jo lapsuudesta lähtien ollut tärkeä juhla ja siihen liittyy lapsuudesta paljon hyviä muistoja. Samoja muistoja haluaisin siirtää lapsilleni ja tarjota heille täydellisen joulun. Valitettavasti unohdan kuitenkin sen, että eivät lapseni kaipaa kiiltävää kotia, vaan mukavan ja rentoutuneen äidin. Voi kun vielä joku päivä oppisin...

Kaikesta tästä stressistä, riitelystä ja muusta huolimatta..Hyvää Joulua Kaikille! Eiköhän se joulumieli itsellekin pikku hiljaa ala hiipia, viimeistään aattona kun lahjat on jaettu ja lapset rauhoittuvat..(Onneksi meille tulee pukki jo päivällä)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lapsiluku, milloin se on täynnä?

Päivä jota en koskaan uskaltanut toivoa eläväni..

Millainen äiti halusin olla ja Millainen minusta tuli..