syysloma, kamalaa vai ihanaa?

Huh, nyt on syysloma ohi ja Haikeus siitä...

Loma on asia joka herättää minussa hyviä ja huonoja tunteita. Olen huomannut, että lomaan asettaa paljon tavoitteita ja odotuksia ja kun ne eivät täytykään valtaa pettymys. Odotukset eivät välttämättä ole suuria, vaan ihan pieniä ja arkisia. Mutta olen huomannut, että lomani eivät myöskään onnistu siten, etten suunnittelisi MITÄÄN. Joskus lähdimme tällä asenteella ja lopulta emme oikein saaneet mitään aikaan ja jälkeenpäin se harmitti vieläkin enemmän. Tässä pitäisikin löytää se kultainen keskitie, joka toisi mukavan stressittömän loman.

Mitä odotuksia sitten loin tälle syyslomalle. Päätimme ettemme lähde tuttuun tapaan viikoksi reissuun vaan lomailemme kotona ja käyden parin yön reissun Etelä- Suomessa. Mutta niihin odotuksiin:

- Voisimme viettää leppoisaa aikaa yhdessä koko perhe = Vietimme, mutta ei se niin leppoisaa ollut kuin omissa ajatuksissa. Lapset olivat koko ajan toistensa kimpussa jne..
- Tekisimme päiväreissuja, joita emme koskaan arjessa ehdi= Kävimme uimareissulla, mutta siihen se sitten jäikin. Toisaalta Etelä-Suomen reissulla pääsimme shoppailemaan, Heurekaan ja Nuuksioon retkeilemään.,
- Kerkeisin ottaa myös itselleni omaa aikaa = Pääsin leffaan ystävien kanssa ja ehdin lukea monta kirjaa
- Aamut olisivat leppoisan rauhallisia eikä kuten arkena kauheaa vääntöä = Tämä onnistui ehkä parina aamuna, mutta edes niinä..
- Kävisimme oikeassa ravintolassa syömässä = No kai se abc lasketaan..eli ei.

Eli ehkä taas laitoin liikaa odotuksia lomalle, mutta lopulta olen kuitenkin tyytyväinen meidän lomaan. Se mistä olen erittäin tyytyväinen ehdimme lomalla näkemään paljon sukulaisia ja ystäviä, niin minä kuin muu perhekin. Nyt sitten akut latautuneena arkeen..ja tänään oli ihan mukava palata siihen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lapsiluku, milloin se on täynnä?

Päivä jota en koskaan uskaltanut toivoa eläväni..

Millainen äiti halusin olla ja Millainen minusta tuli..