Kirje Rakkaalle Pienimmälle tyttärelleni

Haluan tänään onnitella sinua 3-vuotais pienokaiseni. Se on jännää, kuinka toisten lasten kohdalla olen jopa toivonut, että he kasvaisivat nopeasti isoiksi, mutta sinun kohdalla haluaisin kynsin hampain pitää kiinni siitä ettet kasvaisi isoksi. Olet minulle edelleen se pieni vauva, joka mahani päällä iltaisin nukkui ja jonka tuoksuun en koskaan kyllästynyt.

Vaikka kuinka haluisin pitää vauvastani kiinni, on myönnettävä etten siihen pysty. On kuitenkin ihana huomata, miten sinusta on kasvanut itsepäinen, päättäväinen ja omatoiminen 3-vuotias. Sinulla on selvästi kaikki eväät elämässä selviytymiseen: päättäväisyys, omatahto sekä periksiantamattomuus. Jo nyt näkee, ettei sinun tiellesi tule esteitä, joita et omalla tahdollasi voisi voittaa. Voit siis luottavaisin mielin jatkaa kasvuasi.

Onneksi kuitenkin sinulla on vielä matkaa siihen, että olet iso. Vaikka kuinka toistelet päivittäin olevasi iso tyttö, niin joka päivä iltaisin käperryt syliini sanoen, että olet äidin vauva. Ja öisin hiivit viereeni ja nukumme lähekkäin aamuun asti. Siinä on meidän kummankin turvallista olla. Minulle on ihana huomata, että sinä tarvitset minua ja kun olet lähelläni, voin paremmin pitää sinut turvassa...kaukana pahasta maailmasta.

Sinä olet antanut minulle ja koko perheelle paljon. Olet koko perheen silmäterä, ja tiedät sen sekä osaat tarpeen tullen käyttää sitä hyväksi. Isommat sisaruksetkin haluavat pitää sinusta huolta ja selvästi siloittaa tietäsi, ettei se olisi niin täynnä pettymyksiä. Valitettavasti emme voi suojella sinua kaikilta pettymyksiltä vaan niihinkin on opittava.

Tänään kutenkin sinulla on tulevaisuus auki ja maailma odottaa sinua..kunhan kasvat vielä hetken lähelläni. Rakastan sinua oma rakas pikkuiseni!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lapsiluku, milloin se on täynnä?

Päivä jota en koskaan uskaltanut toivoa eläväni..

Millainen äiti halusin olla ja Millainen minusta tuli..